Search
Close this search box.

مزیت‌های نوشیدن چای

چای و سلامتی

آیا می دانید همین چای که هر روز دم کرده و نوش جان می کنید دارای فواید بسیار زیادی است؟

مواد معدنی موجود در چای فراوانند؛ از پروتئین، نشاسته و حتی چربی‌های نوع لیپید بگیرید تا ویتامین (اگر چه بسیار کم) و اسیدهای آمینه و ترکیبات فنلی و حتی قندهای محلول. به دلیل وجود همین مواد است که نوشیدن چای در حد متعادل خواصی مفید برای حفظ سلامتی بدن دارد.

چای و فلوراید

فلوراید یکی از موثرترین عوامل جلوگیری از پوسیدگی دندان است. چای یکی از معدود منابع طبیعی فلوراید است (مقدار فلوراید بستگی به نوع و رنگ چای دارد) که تاثیر مثبتی در جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه دارد. دانشمندان معتقدند که نوشیدن چای سلامت دهان و دندان‌ها را با جلوگیری از پوسیدگی‌ها بهبود می‌بخشد. چای با داشتن مقادیری از فلوراید به عنوان دهان‌شویه و به طور موضعی برای درمان آکنه و کاهش احساس خارش و التهاب ناشی از گزیدگی حشرات اثرات مفیدی دارد.

چای و مریضی‌های قلبی

نتیجه این تحقیق و آزمایشات اخیر نیز به اثر آنتی اکسیدان‌های موجود در چای باز می‌گردد. دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، آنتی اکسیدان دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن 4 تا 5 فنجان چای در روز ممکن است بر روی دو عامل قدیمی بیماری‌های قلبی یعنی کلسترول بالا و فشار بالا تاثیرات مثبتی ایفا کند.

مطالعات نشان می‌دهد که میانگین کلسترول خون و فشار خون با افزایش مصرف چای پائین می‌آید. محققین بر این باورند که رنگ دانه‌های موجود در چای این کار را انجام می‌دهد. مطالعات دیگر نشان داده است که رنگ دانه‌های موجود در چای ممکن است در کاهش بیماری لخته شدن خون که یکی دیگر از عوامل گرفتگی عروق قلبی است موثر باشد.

چای و سرطان

بسیاری از تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که چای و مواد موجود در آن ممکن است که هم در جلوگیری از سرطان و هم در کوچک شدن اندازه تومورهای سرطانی موثر باشد. نتایج یک تحقیق گسترده درباره ارتباط مصرف چای و “سرطان مری” نشان می‌دهد که در میان مصرف کنندگان چای سبز مردان 20% و زنان 50% کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

چای و اضطراب

چای یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش اضطراب و استرس به شمار می‌رود و نوشیدنی مفیدی برای رفع احساس خستگی است. افزودن متعادل چند دانه هل یا چند قطره لیموترش به طور گاه به گاه در چای خاصیت ضد باکتریایی آن را بیشتر می‌کند و خاصیت عدم جذب آهن را نیز کاهش می‌دهد؛ اما زیاد از دارچین و به‌ویژه زعفران استفاده نکنید. بنا به شواهد و تحقیقاتی که در اینجا بدان اشاره شد، نوشیدن چای همواره توصیه می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *